Selecteer een pagina

Kom uit je zetel en ga beginnen met wielrennen!

Wil je sportief bezig zijn? Maar die sportboy billy’s komen je neus een beetje uit? En is hardlopen ook niets voor je? Investeer dan eens in een wielrenfiets en ga beginnen met wielrennen! Wielrennen is niet heel vermoeiend en je ontdekt tijdens het fietsen mooie plekjes in jouw buurt. Daarnaast ben je lekker bezig in de buitenlucht!

Waarom beginnen met wielrennen?

Wielrennen is de laatste jaren in populariteit enorm gestegen en dat is niet gek. De vrijheid die je hebt op je racefiets, de omgeving en de frisse buitenlucht. Dat maakt wielrennen zo lekker! Je komt op plekken bij jou in de regio waar je normaal niet zou komen! Wielrennen is ook minder belastend voor je lichaam dan bijvoorbeeld hardlopen. Dus minder kans op blessures.

Wat heb je nodig om te beginnen met wielrennen?

1. Allereerst een racefiets!

Een instapmodelletje kost tweedehands rond de € 300,00 à € 400,00. Bij een fietsenmaker is een instapmodel zo rond de € 1.000,00. Als je een tweedehands racefiets koopt check vooral of alles werkt. Maak even een testritje, schakel even en zet even krachtig aan (even checken of de ketting niet overslaat)

2. Helm, schoenen en handschoenen

Safety first! Daarom is een helm wel heel belangrijk om op je hoofd te hebben. De meeste fietsenwinkels of grotere sportzaken hebben goede helmen. Zit er een kliksysteem aan de trappers (pedalen)? Dan zijn wielrenschoenen ook wel handig. Heb geen schrik met dat kliksysteem. Dit heb je binnen notime onder de knie. Het is een kwestie van oefenen. Gewoon even tegen een muurtje staan en een aantal keer in en uit klikken!

Mocht je eens vallen (wat helaas kan gebeuren), dan vang je vaak je val op met je handen. Daarom zijn wielrenhandschoenen geen overbodige luxe!

3. Fietskleding

Als je gaat beginnen met wielrennen investeer dan in een goede fietsbroek! In een fietsbroek zitten kussentjes die ervoor zorgen dat je wat comfortabeler zit op je zadel. Door deze kussentjes hoef je geen onderbroek aan te trekken in je fietsbroek. Doe je dit wel, dan kan je daar last van krijgen! 

Naast een fietsbroek heb je ook een fietsshirt nodig en mocht het wat kouder zijn het je ook een jack en een lange fietsbroek nodig. Om te weten wanneer je wat nodig hebt heeft de website Wieler Advies een wielerkleding advies geschreven. Hier kan je zien welke fietskleding bij welke bij welke temperaturen moet worden aangetrokken.

4. Fietsmaatjes

Sporten in je eentje is minder leuk dan in een groep. Maak je vrienden enthousiast door ze ook te overtuigen om te beginnen met wielrennen. In een groep wielrennen is niet alleen leuker, je kan met tegenwind ook wat bescherming van je fietsmaatje opzoeken.

5. Mooie fietsroutes

Als je gaat beginnen met wielrennen zoek dan mooie fietsroutes in de buurt op. Bij ons zijn dat bijvoorbeeld de duinen langs de Noordzeekust. Hier hoef je in het weekend niet te zijn vanwege de drukte, maar op een doordeweekse dag is het heerlijk! Mijd zoveel mogelijk verkeerslichten en zoek rustige wegen op!

6. Trainingsschema

Net als elke sport zal je het wielrennen moeten opbouwen. Met een trainingsschema train je doelbewust, waardoor je meer gemotiveerd zal zijn om te gaan wielrennen. Trainingsschema’s kan je ook vinden op de website van Wieler Advies!

Zo nu ben je klaar om te beginnen met wielrennen! Wij wensen je veel succes en plezier.

Volg alleen maar mooie mensen op Instagram!