Selecteer een pagina

Dans en geniet in Valencia’s L’umbracle

Valencia, de stad aan de Middellandse zee en aan de rivier de. De geboorteplaats van de Paella en de stad met een van de meest bijzondere stadsparken van Spanje; L’umbracle. Dit is één van de gebouwen van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ofwel de Stad van de Kunst en de Wetenschap.

Ontworpen als stadspark

L’umbracle is ontworpen door de Valenciaanse Santiago Calatrava en sinds 2001 open voor het publiek. Het gebouw is 320 meter lang en 60 meter breed. L’Umbracle was eigenlijk bedoeld als stadspark voor de Valencianen in de zomer. Het oorspronkelijke idee was dat langs de skeletachtige constructie klimplanten zouden groeien om zo schaduw te creëren in de warme zomers. Helaas hadden de ontwerpers mogelijk niet goed over dit idee nagedacht. Omdat de zomers zo heet zijn, verbrandden de klimplanten vaak of krijgen niet voldoende water en werd dit een onmogelijke opgave. Desondanks ziet het geheel er indrukwekkend uit.

L’umbracle overdag

‘s- Avonds is de L’Umbracle the place to be 

Maar waar het L’Umbracle vooral bekend om staat zijn de feesten. In de zomermaanden is het gebouw een openluchtdiscotheek. Tussen de palmbomen en onder de sterrenhemel kun je dansen tot in de vroege uurtjes. Van donderdag tot en met zaterdag kan je hier vanaf 00:00 terecht. De Spanjaarden zelf komen meestal pas rond een uur of 2:00/3:00. In de kelder van het L’Umbracle is nog een andere ruimte te vinden: club MYA. Deze gaat later in de nacht pas open , maar staat garant voor een geweldige avond. Een van de leukste clubs waar wij zijn geweest in ieder geval!

Wil je een keer naar de L’Umbracle? Let wel dat openlucht alleen in de zomerperiode vanaf april tot en met eind oktober open is. De overige clubs zijn het hele jaar rond open.

Markt in de zomermaanden

In de zomermaanden wordt er in het L’Umbracle een leuk marktje georganiseerd: muziek, kraampjes en cocktails, de Mercat de l’Umbracle. Bij de kraampjes worden vooral hippieachtige items verkocht. De toegang tot de markt is gratis.

Flinke aanrader dus! Check it out!

Volg alleen maar mooie mensen op Instagram!