Selecteer een pagina

De ware must see naast Venetië: Burano

Iedereen moet een keer in zijn of haar leven Venetië hebben gezien. De gondels, smalle straatjes, het San Marco Plein.. Allemaal mooie spots om te zien. Toch heeft Venetië een keerzijde; de drukte! Door haar goede naam is Venetië populaire hotspot voor toeristen. Voor wie de drukte wilt ontlopen en echt even wilt genieten hebben wij dé reisspot op nog geen half uur varen: Burano! Het eiland met de gekleurde huizen is adembenemend mooi en een ware must see.

BuranoDe gekleurde huizen van Burano

Roze, groen, blauw, rood, geel. De huizen in Burano hebben echt alle kleuren van de regenboog! Dit geeft een vrolijk gevoel en natuurlijk een echt wouw-effect. Vooral in combinatie met de smalle grachtjes en het authentieke Italiaanse leven, waar het wasgoed nog lekker buiten wordt gedroogd.

 

Loop vooral de smalle steegjes in!

Burano is ten opzichte van Venetië veel minder toeristisch. Toch kan het op de hoofdweg en op het plein vrij druk zijn. Ons advies: loop één van de smalle steegjes in van Burano. Hier ontdek je de rust en krijg je een kijkje in het dagelijks leven op het eiland. Burano is niet heel groot, dus je zal niet snel verdwalen. 

Kerktoren BuranoWat te doen op Burano?

Zoals gezegd is Burano niet heel groot. Je kan het eiland binnen twee uurtjes rond. Naast de mooie gekleurde huizen is er op Burano weinig andere echte bezienswaardigheden. En dat is zeker geen probleem! Mocht je nu even bij willen komen van al die kleuren, dan kan je op het centrale plein van Burano goed drinken. Onder een genot van een Cappuccino of een doppio kijk je echt je ogen uit. Elke keer zie je weer wat anders wat met het Italiaanse oog voor perfectie is gemaakt. Het plein is gelegen nabij de kerk van Burano. Deze staat misschien nog wel schever dan de toren van Pisa! 

 

 

Met de taxiboot naar Burano

Burano is alleen te bereiken via de taxiboot ofwel vaporetto’s genoemd. Een enkeltje met deze boten kost € 7,50. Toch adviseren wij een dagticket te nemen van € 20. Met een dagticket heb je namelijke de hele dag toegang krijgt tot alle vaporetto’s in Venetië en omgeving. Zo kan je ook nog even naar het nabijgelegen Murano gaan als je dat wilt. Vanaf Venetië vaart lijn 12 via Murano naar Burano. De tocht duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

Even de sfeer van Burano proeven? Check dan even de prachtige filmpjes die op dit eiland zijn gemaakt! https://www.youtube.com/results?search_query=burano 

 

Volg alleen maar mooie mensen op Instagram!