Selecteer een pagina

Normaliter praten wij hier alleen maar over het mooie uit het leven. Toch is het ook belangrijk om even stil te staan bij de dood. Want heb je wel eens nagedacht over de laatste momenten? Wil je begraven worden of gecremeerd? Wat voor muziek wil je dat er wordt gespeeld? Wat voor een kist wil je? En ga je voor de klassieker koffie met cake of past een borrelhapje en een biertje beter bij je? In deze blog laten we zien dat echt alles tegenwoordig kan.

Begraven of cremeren

De eerste vraag die je jezelf moet afvragen is: Wil je begraven worden of liever gecremeerd? We hoeven denk niet uit te leggen wat het verschil is tussen deze twee. Voor degene die toch even wat meer informatie willen hebben hierover hebben wij een superhandige link gevonden. In deze link wordt precies uitgelegd wat de mogelijkheden zijn van begraven of cremeren.

Wat kan er tijdens een ceremonie?

Nou vrijwel alles! Een goede uitvaartondernemer zal alles in staat doen om de afscheid te geven waar om is gevraagd. Natuurlijk zijn natuurlijk wel regels. Zo kan je niet een kist vanuit het vliegtuig naar beneden laten kletteren, maar ik denk dat iedereen wel snapt dat dit niet kan. Maar als jij met paard en wagen naar je laatste rustplek wil worden gebracht, dan moet dat gewoon kunnen!

Een betrouwbare uitvaartondernemer

Een uitvaart is iets waar een uitvaartondernemer met respect moet omgaan. Toch zagen we laatst bij Umberto Stegeman dat dit niet altijd het geval was. Cremeren in Duitsland, kregen die van kisten worden gejast en bij overleggen van de overledene werd nog wel eens een armpje gebroken. Zorg dan ook dat je een betrouwbare uitvaartondernemer kiest. In regio Haaglanden heb je bijvoorbeeld Lupine Uitvaartverzorging. Deze partij staat bekend om haar uitstekende dienstverlening en betrouwbaarheid.

Lees het contract goed door!

Zoals net gezegd is het niet altijd even koosjer in de uitvaartbranche. Ook gesjoemel met contracten hoort hierbij. Bijvoorbeeld mondeling doorgeven dat je achteraf koffie met cake krijgt, maar in feiten dat niet krijgt. Het draait om de snelheid in deze branche. Als een dierbare komt te overlijden moeten de nabestaanden snel schakelen. Daar maken sommige (grote) jongens onwijs veel misbruik van. Lees daarom altijd rustig het contract even door!