Selecteer een pagina

De Volkswagen hippie bus

Iedereen kent wel de Volkswagen T1 en T2, oftewel de hippie bus. Gemaakt in de jaren 60 en 70 zijn de volkswagenbusjes één van de iconen van de hippieperiode. De hippie busjes hadden veel ruimte, zodat men de busjes konden gebruiken om de wereld in te trekken.  

Het ontstaan van de hippie bus

De bus is bedacht door Ben Pon. In Wolfsburg zag hij in de Volkswagenfabriek een transportwagentje voor onderdelen, Deze zogenoemde ‘plattenwagen’ werd aangedreven door de motor van een Kever. Pon zag een grote kans en maakte een ruwe schets van de T1 in zijn agenda. Het werd een bus met ronde vormen, de motor achterin en het stuur voorin. Op basis van zijn schets ontwierp Volkswagen tussen 1947 en 1949 de Transporter, en liet vier prototypes aan het publiek zien.

Meest populaire Volkswagenbusjes

De Volkswagen Samba is misschien wel de meest bekende versies van de Volkswagenbusjes. De Samba staat heeft maar liefst 23 ramen en was de meest luxe versie van de Volkswagen bus. De bus had o.a. chromen strips rondom, een klok in het dashboard en vier extra ramen aan beide zijkanten in het dak samen met een groot zonnedak in het midden. De auto werd in de markt gezet als een typisch busje om de bergen mee in te gaan en de extra ramen zorgden voor meer zicht voor de passagiers. 

Een ware lifestyle

 Waar vroeger de Volkswagenbusjes het symbool was voor de hippies, is het nu een ware lifestyle. Foodtrucks, bedrijfsbusjes en zelfs kampeerbusjes. De hippie busjes worden vandaag de dag overal voor gebruikt. het kamperen wordt vaak gedaan in de Volkswagen Westfalia. De Westfalia was een luxe versie van de Volkswagen V1 en V2. Het dak kan je omhoog schuiven en zit er natuurlijk een bed in. Het maakt de Volkswagenbusjes een ware lifestyle voor de mensen die op zoek zijn naar ultieme vrijheid!

hippie bus Foodtruck

Volg alleen maar mooie mensen op Instagram!